Det kan bli distansundervisning för elever på högstadiet. Foto: TT

Inget gemensamt beslut om distansundervisning på högstadieskolorna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget gemensamt beslut av länets kommuner under tisdagen om fortsatt distansundervisning för länets högstadieskolor. Det är nu upp till varje kommun att fatta beslut utifrån sitt eget smittläge.

Gävleborgs kommun hade på tisdagen tillsammans med Region Gävleborg och länsstyrelsen ett möte om fortsatt distansundervisning på högstadieskolorna. Enligt ett pressmeddelande från länsstyrelsen kom man inte fram till någon gemensam hållning om fortsatt fjärr- och distansundervisning.

Det blir nu upp till varje kommun att fatta beslut utifrån de lokala förutsättningarna och smittläget.

Coronaviruset i Gävleborg

– För Hudiksvalls del kommer vi att fatta beslut på torsdag efter att vi haft avstämning med smittskyddsläkaren, skriver kommundirektör Bengt Friberg i ett pressmeddelande.

Nordanstig återgår

Enligt Hela Hälsingland beslutade Nordanstigs kommun under tisdagen att samtliga elever ska återgå till normal undervisning när skolorna startar efter jullovet.

Söderhamns kommun kommer att fatta beslut under slutet av den här veckan, skriver man på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet