Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blir ingen gnuss på dansgolvet på Åsliden i maj eller juni. Sören Görgård (t.v) är ordförande för arrangören Järvsö BK. Foto: Mikael Johansson/SVT

Inget gnuss på Åsliden – dansarrangör drabbas av coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

Järvsö BK är en av Gävleborgs största arrangörer av sommardanser. I onsdags tog man beslutet att ställa in halva säsongen – till att börja med.

– Vi har ju inget annat val. Vi ställer in alla danser i maj och juni till att börja med, säger Sören Görgård, ordförande för klubben.

Järvsö BK arrangerar sommardanser på dansbanan Åsliden som ligger i Nor strax utanför Järvsö. 15 danskvällar med några av Sveriges bästa dansband var inbokade den här sommaren långt innan coronapandemin bröt ut.

Varje år besöker ungefär 5 000 dansare dansbanan som ligger mitt inne i Hälsingeskogarna. Den ger Järvsö BK en inkomst på en halv miljon som används uteslutande till barn- och ungdomsverksamhet. Pengar, som det ser ut nu, kommer att förloras.

Hör Sören Görgard berätta om konsekvenserna för Järvsö BK om de inställda danserna.

Övriga stora sommardansarrangörer i Gävleborg

Bergviksparken, Bergvik

Laduholmen, Forsbacka

Tors Loge, Torsåker

Älvstagården, Jättendal

Ön, Hedsunda

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.