Lars Karlsson (S), kunskapsnämndens ordförande, är en av politikerna som nu meddelar att en storskola inte är aktuell i Sandviken. Foto: SVT/Sandviken kommun

Inget stöd för storskola i Sandviken – politiker drar tillbaka förslaget

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska styrgruppen har nu tagit beslut om att det inte kommer att bli någon storskola för alla högstadieelever i Sandvikens kommun. Anledningen är att det inte finns något stöd för att samla alla elever på en stor skola ­ varken hos de förtroendevalda eller medborgarna i kommunen.

Under 2019 har det samlats in synpunkter från medborgare, föräldrar, skolpersonal och elever för att få åsikter om framtidens skola i Sandviken.

Förslaget har bland annat handlat om att bygga en stor skola eller ett par större skolor i Sandvikens kommun för alla högstadieelever. Argumenten från kommunen har varit att skapa en mer likvärdig skola samt att hantera det ökande antalet elever i kommunen.

År 2030 räknar man med att det kommer att vara drygt 860 fler elever i åldrarna 1- 18 år i hela Sandvikens kommun.

Finns inget stöd

Under onsdagen kom beskedet i ett pressmeddelande. Samtliga partier i den politiska styrgruppen som ska ta fram en skolhusplan för framtidens skola i Sandviken ser att det i dag inte finns något samlat stöd, varken hos de förtroendevalda eller hos medborgarna, för att samla alla högstadieelever på en stor skola i Sandviken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.