Marita Söderström är den privatperson som startat insamlingsbössan Med kärlek från Hofors till Musikhjälpen. Foto: SVT

”Med kärlek från Hofors” samlar till Musikhjälpen igen

Uppdaterad
Publicerad

Hofors har fått mycket uppmärksamhet de senaste två åren för rekordinsamling till förmån för Musikhjälpen. För tredje året i rad drar nu hoforsborna igång en ny insamling, men det kan bli för sista gången.

Det var Marita Söderström som startade insamlingsbössan ”Med kärlek från Hofors”, vilket har varit den största insamlingen i Musikhjälpens historia. På två år har hoforsborna lyckats samla in totalt 2,7 miljoner kronor.

– I morgon drar vi igång med tomtekväll, vi kommer att vara i buren och bland annat sälja t-shirtar och mössor till bössan, säger Marita Söderström.

”Alla har rätt att funka olika”

Musikhjälpen drar igång igen nästa vecka med temat ”Alla har rätt att funka olika”.

I Hofors kommer bland annat en förening att cykla 72 mil vilket är avståndet till Lund där Musikhjälpen kommer att sända från.

Kanske sista gången

Trots succén känner initiativtagaren att både hon och projektet behöver en paus och därför kommer ”Med kärlek från Hofors” inte vara med nästa år.

– Vi tror att alla som engagerat sig behöver ta en paus och reflektera.

Blir det sista gången?

– Det är svårt att svara på, vi får se hur det blir, vi tar en paus och sen gör vi något nytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer