Pernilla Bylund, enhetschef länsstyrelsen Gävleborg Foto: SVT

Miljonsatsning ska få nyanlända in i samhället: ”Tar för lång tid”

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen och Regionen i Gävleborg genomför en integrationssatsning. Målet är att integrera nyanlända snabbare och fokus ligger på nyanlända med låg utbildningsnivå.

Satsningen leds av Länsstyrelsen Gävleborg i samarbete med Integration Gävleborg och finansieras till 90 procent av EU:s Asyl, migration och integrationsfond.

Projektet kostar totalt 4 miljoner kronor och väntas pågå till och med 2021. I projektet deltar bland annat Högskolan i Gävle. De kommer att genomföra intervjuer med nyanlända, för att på så vis identifiera om man hade kunnat göra något annorlunda.

Hör Pernilla Bylund, enhetschef social hållbarhet vid länsstyrelsen, om satsningen i videoklippet högst upp.

Integration Gävleborg

Arbetet samordnas av Länsstyrelsen Gävleborg och Region Gävleborg. Samtliga länets kommuner finns också representerade. Övriga aktörer är: Högskolan i Gävle, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Polisen samt Gävleborgs idrottsförbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fem år efter flyktingkrisen

Mer i ämnet