”Det har nästan blivit som ett förhållande”, säger Lars-Åke Wilhelmsson om Babsan.

”Jag är inte den ballaste transan i stan”

Publicerad

Lars-Åke Wilhelmssons pantertant Babsan firar 25 år. Just nu är hon ute på turné och på söndag spelar hon sin show ”Ett liv i rosa” i Gävle.

– Det är dansen som tar knäcken på mig, det känns att man inte längre är 58, säger Lars-Åke Wilhelmsson.

Lars-Åke Wilhelmsson, 59,  är i Furuvik och vilar upp sig, 18 shower på en månad har sitt pris och den här föreställningen är den första han gör på alldeles egen hand.

– Ja det är det, den första som bygger på henne och mig, jag har varit med i stora shower tidigare med After Dark och så, men den här kretsar kring mig, säger Lars-Åke Wilhelmsson. Så Babsan är lite märkvärdig nu, har blivit en riktig stjärna. Men jag kan ju inte bli arg heller eftersom det här hon som drar in mest pengar till hushållskassan.

– Det är lite kluvet, det har nästan blivit som ett förhållande, ett äktenskap, eftersom vi varit ihop så länge. Jag skapade Babsan 1992, fortsätter Lars-Åke Wilhelmsson.

Babsan på jobbet.

Vad är det som gjort att Babsan överlevt i 25 år?

– Det har jag funderat över mycket, men jag var smart som gjorde en tantkaraktär och det galna premiärlejonet från början. Jag är lagom folklig, lagom fräck, lagom snygg och inte den ballaste transan i stan. Skämten blir aldrig plumpa, nivån är rätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer