Anna Kinberg Batra åtnjuter Inger Källgren Sawelas förtroende. Foto: TT/SVT

”Jag har fullt förtroende för min partiledare”

Publicerad

Det blåser just nu kalla vindar kring moderatledaren Anna Kinberg Batra. Flera moderatpolitiker kräver hennes avgång.

Enligt tidningen Dagens industri så finns det flera tunga namn inom partiet som vill se henne avsatt från partiledarposten.

Inger Källgren Sawela är moderat kommunalråd i Gävle och hon delar inte den uppfattningen.

– Jag har fullt förtroende för min partiledare, säger hon till SVT Nyheter Gävleborg. Det är tufft just nu, vilket inte alls är så konstigt när ett parti går opposition efter att tidigare ha haft makten.

Bortskämda kommunalråd

Inger Källgren Sawela är medveten om den rapportering i media som förkommit de senaste dagarna, och hon väljer att ansluta sig till Skånemoderaten Lars-Ingvar Ljungman, som i en intervju med Dagens Nyheter,  bland annat säger:

Tyvärr är det så att det i vårt parti finns kommunalråd och andra ledande moderata företrädare som är så jävla bortskämda. De har bara varit med under perioden från 2006 och framåt. Man är så bortskämd, man kunde i alla lägen luta sig mot Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Nu är det upp till var och en, nu får man bekänna färg, säger Lars-Ingvar Ljungman

Ger partiledaren sitt stöd

Finns det någon smärtgräns för när en diskussion om partiledarposten blir relevant?

– Den enda smärtgräns jag ser, säger Inger Källgren Sawela, är när väljare inte ger oss sitt stöd. Hon vill inte kommentera hur låga opinionssiffror som skulle göra ett krav på Anna Kinbergs Batras avgång mer relevant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.