Jägaren i Bollnäs råkade fyra av ett skott i foten när älgen gjorde ett utfall. Bilden är en arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Jägare i Bollnäs sköt sig själv i foten under älgjakt – fördes till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En jägare i 70-årsåldern sköt sig själv i foten i Rengsjötrakten under söndagsförmiddagen rapporterar polisen. Det var när den skjutna älgen gjorde ett utfall mot jägaren som skottet avfyrades.

Jägaren togs om hand av ambulans och kördes till sjukhus. Enligt polisen har det inte funnits någon fara för andra personer när skottet bränt av och händelsen bedöms vara en olyckshändelse utan misstanke om brott.

– En jaktkamrat ringde ambulansen och mannen var vaken och talbar när han hämtades, säger Daniel Wikdahl presstalesperson på RLC polisregion Mitt.

Jaktskador

Cirka 500 personer per år skadas i samband med jakt enligt statistik från 2016 från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Kniv- och fallolyckor är bland de mest förekommande. De står för 65 procent av samtliga olyckor.

Enligt MSB inträffar två tredjedelar av jaktolyckorna under september och oktober och de flesta olyckor sker på söndagar. Två procent av olyckorna beror på skottskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.