Foto: SVT

Jimmie Åkesson (SD) om skjutningarna i Gävle: ”Vi måste låsa in dem som skjuter”

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har det varit flera skjutningar i Gävle. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger att ordningsvakter, väktare och kameror kan vara en del i lösningen för att få bukt på skjutningarna.

– I grunden måste vi låsa in dem som skjuter, säger Jimmie Åkesson (SD).

På tisdagen vid lunchtid inträffade en skjutning i centrala Gävle och en person fördes till sjukhus med skottskada. En man är anhållen misstänkt för mordförsök.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var på tisdagskvällen i Gävle och träffade väljare. SVT Gävleborg frågade vad han vill göra för att få bukt på skjutningarna som sker i länet och i landet.

– Det vi gör in många kommuner där vi har inflytande är att vi utökar antalet ordningsvakter, väktare och sätter upp kameror. Det är sådant som kommunen kan göra, säger Jimmie Åkesson (SD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.