JO kräver utredning av Ljusdals kommun efter borttappat överklagande. Foto: SVT

JO utreder borttappat överklagande

Uppdaterad
Publicerad

Justitieombudsmannen, JO, vill nu att hanteringen av ett Ljusdalspars överklagande ska klarläggas.

Det var i juni i år som ett par från Ljusdal överklagade kommunens planer på ett bygge av en bussinfart. När sedan paret efter tre månader kontrollerade med länsstyrelsen om vad som har hänt kunde länsstyrelsen inte hitta något överklagande.

En tjänsteanteckning visade dock att överklagandet skickats till länsstyrelsen direkt och inte till kommunen som är den rätta vägen. Länsstyrelsen hade därför den 12 juni skickat överklagandet till Ljusdals kommun för att det skulle pröva om överklagandet kommit in i rätt tid. Men man hade inte fått något svar.

Kräver svar från kommunen

JO skriver nu i ett brev till myndighetsnämnden i Ljusdals kommun att man vill ha en redovisning över handläggningen av överklagandet. Man betonar att samtliga berörda befattningshavare ska ges tillfälle att lämna synpunkter på handläggningen.

Senast den 10 november vill JO ha svar från nämnden.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.