Jocke Erikssons sena debut i Brynäs A-lag blev lyckad

Publicerad

När Brynäs senast vann SM-guld 2012 var han med. Men i motståndarlaget Skellefteå. Den här säsongen är Jocke Eriksson från Hedesunda tillbaka i Gävle.

– Det var här man samlades, det var en otroligt viktig samlingsplats för Hedesunda, berättar Jocke Eriksson när vi träffar honom på Hedesunda IP där han startade sin ishockeykarriär.

Hård konkurrens fick honom att ta andra vägar

Han har spelat juniormatcher för Brynäs. Men hur kommer det sig att Jocke Eriksson, som bland annat vann SM-guld med Skellefteå 2013, innan den 6:e december inte hade spelat en enda match i Brynäs A-lagströja?

– Det var väldigt bra målvakter i Brynäs på den tiden och det blir inte alltid som man vill men det gäller att fortsätta jobba. Nu blev det så att jag gick vidare och spelade i Leksand och sen i Skellefteå och så och för mig funkade den vägen väldigt bra.

Lyckad brynäsdebut

Efter att ha varit skadad i början av säsongen har han nu också hunnit spela sina allra första matcher i Brynäs A-lag och det har gått bra. Under sina första tre hela matcher släppte han bara in två mål.

– Jag försökte hålla mig till det jag är bra på och jag tycker det funkat väldigt bra hitttills. Får jag spelet att lugna ner sig litet så känns det som att jag får det litet i slow motion och det gör det lättare att spela, förklarar han sin lyckade säsongsstart.

Förlorade finalen 2012

Och så var det det där med SM-finalen 2012 när han spelade för Skellefteå och förlorade.

– Resultatet blev inte riktigt som jag velat, säger Jocke och skrattar.

Han fick visserligen vinna året efter men att vinna med Brynäs skulle förstås vara speciellt.

– Det tror jag skulle vara riktigt cool att vinnna på hemmaplan...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer