Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Morgan Johansson säger att polis och åklagare måste få de resurser som krävs för att möta en ökad arbetsbörda efter den nya lagen om barnfridsbrott. Hör honom i klippet. Foto: Rikard Berglin / SVT

Justitieministern om Gävlepolisens vädjan om mer personal: ”De har säkert rätt”

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Polisen i Gävle menar att man på sikt riskerar resursbrist på grund av allt fler anmälningar om barnfridsbrott. Justitieminister Morgan Johansson (S) ger polisen rätt.

– Här gäller det att se till att polis och åklagare får de resurser de behöver ha för att kunna använda sig av den här lagstiftningen på ett effektivt sätt, säger han.

Morgan Johansson menar att lagen om barnfridsbrott ses som en stor en stor framgång bland de poliser och åklagare som han möter.

– Lagen har bland annat inneburit att man har kunnat förhöra barn i ökad utsträckning och därmed klara upp fler brott, säger han. 

Hör Morgan Johansson i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2022

Mer i ämnet