Men det är oenighet om bostadsbyggandet. Foto: TT

Klart med fotboll på Strömvallen igen

Publicerad

Nu är det klart att Strömvallen i Gävle öppnas för fotboll igen efter att man kommit överens om driften med föreningar och förbund. Men det är fortfarande politiskt oenighet om det ska byggas bostäder där.

Fotbollspllanen har stått oanvänd medan kommunen utrett vad marken ska användas till i framtiden, nu får den användas igen tills kommunen beslutat om det ska byggas bostäder där eller inte. Det beslutade kommunstyrelsen i Gävle i dag.

Tre planer

Men det var en oenig kommunstyrelsen som tog beslutet om att gå vidare med att få in arkitektförslag med inriktning på bostäder på de tre tomterna det handlar om: Själva Strömvallen, men undantag för ytan framför läktaren, kastplanen strax utanför Strömvallen och så fotbollsplanen vid Kungsbäcks IP (mellan Soldathemmet och Högskolan).

Miljöpartiet och Vänsterpartiet motsätter sig detta.

– Vi vet att detta är en betydelsefull plats för många Gävlebor precis utifrån som platsen är idag. Det är mångas promenadväg, fotbollsträningsplats, lekområde och picknickgräsmatta. Så vill vi att det fortsätter, det här är ett grönområde som även fortsatt ska vara tillgängligt för alla Gävlebor, säger Therese Metz, kommunalråd för Miljöpartiet de gröna i Gävle i ett pressmeddelande.

Mp vill bara utreda Kungsbäcks IP för eventuellt bostadsbyggande och lämna övriga ytor tillgängliga för ströv- och grönområden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.