Ännu en tonåring häktad inblandning i Sätramordet. Foto: TT, SVT

Knarkhärva i Sandviken och Gävle – fem personer döms till fängelse

Publicerad

Gävle tingsrätt dömer fem personer till fängelsestraff efter att ha hanterat och sålt stora mängder narkotika i Gävle och Sandviken. Totalt döms åtta personer i narkotikahärvan.

Det var i februari i år som polisen gjorde en husrannsakan på en adress i Sandviken. Där beslagtogs bland annat 690 gram amfetamin, 172 gram kokain och 21 000 narkotikaklassade tabletter.

Det blev starten på en narkotikahärva som slutade med att åtta personer stod åtalade för brott i Gävle tingsrätt. Enligt Gefle Dagblad handlar det om knark för över en halv miljon kronor.

Sex års fängelse

Nu dömer rätten fem av dem till fängelse. Två män, i 45- och 50-årsåldern från Gävle och Sandviken, döms för grovt narkotikabrott till fyra respektive sex års fängelse. De anses vara huvudaktörerna som har hanterat, försett och sålt narkotika till de andra åtalade.

Två kvinnor, en gävlebo i 60-årsåldern och en sandvikenbo i 50-årsåldern, döms för narkotikabrott till ett år respektive fyra månaders fängelse.

Ytterligare en man från Sandviken döms till fyra månaders fängelse, medan resterande tre personer döms till dagsböter eller skyddstillsyn för bland annat ringa narkotikabrott, rattfylleri och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.