En kvinna i 30-årsåldern misstänks ha knivhuggit en annan kvinna i buken. Nu åtalas hon för flera brott. Foto: SVT.

Knivhögg kvinna i buken – åtalas för försök till dråp

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern åtalas misstänkt för försök till dråp, utpressning och hot mot tjänsteman. Kvinnan har bland annat huggit en annan kvinna med kniv i buken enligt stämningsansökan.

Det var natten mellan den 12 och 13 juni som händelserna inträffade. Kvinnan försökte tillsammans med en man tvinga till sig pengar av en man i Hudiksvalls kommun. Efter hot om våld fick kvinnan 5000 kronor, enligt stämningansökan.

Vid samma tillfälle högg den misstänkte kvinnan en kniv i buken på en kvinna på samma adress, efter att ha knuffat omkull henne. Åklagaren anser att det endast var tillfälliga omständigheter som gjorde att brottet inte fullbordades. Om det fullbordats skulle det bedömts som dråp.

Kvinnan som höggs fick en tre centimeter stor skada i buken.

Den misstänkte kvinnan åtalas nu vid Hudiksvalls tingsrätt för försök till dråp alternativt grov misshandel, utpressning och hot mot tjänsteman efter att hon angripit en arrestvakt och hotat att döda denne. Mannen som var med vid gärningen åtalas för utpressning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.