Foto: Lina Abusagr/SVT

Häng med på kollo i Gävle skärgård

Uppdaterad
Publicerad

Kollo hör sommaren till. SVT Nyheter Gävleborg var med på den sista kollodagen i Limön, där barn får göra alla möjliga sommaraktiviteter. Det är nionde året i rad som eldsjälen Ulrika Jidåker skapar sommarfest för barnen i Gävle skärgård.

Det är inte alla som väljer att jobba gratis under sin semester, men Ulrika Jidåker från Unga Örnar har för nionde året i rad drivit ett sommarkollo för barn.

– Jag älskar jobbet och jag älskar att få göra roliga saker med barn och unga och det får man göra här på Limön med möjligheten till natur, säger Ulrika Jidåker.

”De vuxna säger inte nej”

Vädret har varit på kollots sida i år och barnen har bland annat fått bada, paddla kanot och fiska. Kollot på Limön i Gävle skärgård har pågått under två veckor och det är omkring 85 barn som har kommit varje dag.

Vad tycker du är det bästa med sommarkollot?

– Ja, att man får göra vad man vill och att de vuxna inte säger nej till någonting, säger Noel Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.