Genom att vädja om föräldraansvar hoppas polisen kunna stoppa flera halloweenfester i Hälsingland i helgen. Foto: Heiko Junge/ TT

Polisens uppmaning: ”Få era ungdomar att avstå halloweenfesterna”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått nys om att flera stora halloweenfester planeras av ungdomar i helgen. Nu vädjar de till föräldrar att prata med sina barn och be dem stanna hemma för att undvika smittspridningens framfart.

Smittspridningen av covid-19 har tagit fart igen och just denna helg är det många ungdomar som vill ut och festa. Kommunpolisen i Bollnäs, Ovanåker och Söderhamn Stefan Zäll skriver i ett inlägg på polisens Facebooksida att de fått ”starka signaler om att det runt om i landskapet kommer att anordnas flertalet större ungdomsfester i helgen”.

Vädjar till föräldrars ansvar

Han vädjar därför till föräldrar att försöka få sina barn att stanna hemma: ”Vi vill verkligen mana till föräldraansvar i det här läget” skriver han, och påpekar att när alkohol finns med i bilden blir ungdomars omdömen mycket sämre.

Några ställen där polisen fått information om att festerna ska äga rum är Gnarp, Njutånger, Forsa och Stugsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.