Ingela Edqvist välkomnar Gävle- och länsbor till konstruna – i en korridor. Foto: SVT

Påskhelgen – en tid för konst

Publicerad
Under påsk kommer det att finnas flera konstutställningar i länet där man kan träffa konstnärer i deras öppna ateljéer. En utställning finns på Tredje Tvärgatan på Brynäs i Gävle.

Med årets tema ”Art Market”, kommer ateljéföreningen ”Konst på Gångavstånd” att för sjunde gången ställa ut i kvarteret Gjutaren på Brynäs. Flera aktiviteter kommer att hållas, där det bland annat kommer att finnas öppna ateljéer, träsnidare, grafisk verkstad, textil- och vävateljé och skrädderi.

”Vi ville inte dela på oss”

Själva konsten hänger i den korridor som förbinder ateljéerna med varandra.

– Vi manifesterar den här korridoren – och går lite mot konventionerna. Vi ville inte dela på oss, där var och en har sin utställning, utan skapa en gemensam händelse, säger Ingela Edqvist, konstnär.

Totalt annorlunda

Temat ”Art Market” betyder att inget är som det brukar.

– I år gör vi totalt annorlunda mot tidigare år. Vi hänger blandade verk och blandade material. Vi har döpt utställningen till Art Market just för att det är en mängd, är det tänkt, tillägger Birgitta Rådberg, också hon konstnär i ateljéföreningen.

Här är några av utställningarna i länet

Visa

Gästrikekonst, flera ställen, bland annat Konsthallen Sandviken, Högbo bruk, Kungsgåden, Västerbergs folkhögskola, Gysinge bruk, Gästrike-Hammarby, Hofors, Torsåker, Forsbacka.

Samtida klotter på Galleri Lars Palm

Konstcentrum Gävle

Utomhuskonst på Kulturkiosken på gården till Kulturhuset Gävle

Kvarteret Gjutaren

Konstrunda i Hamrångebygden

Kustkonst– flera utställningar i Hälsingland

Kyrkbyn, Bjuråker

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer