Konstprojekt i mobilen

Uppdaterad
Publicerad

”I mobilen finns hela människan” heter konstutställningen i Skutskärs bibliotek som invigs i kväll klockan 18.00

Naji Krouni och Budoor Kazmouz i Marma är några av de flyktingar som deltagit i konstprojektet. Utställningen bygger på bilder från flyktingars mobiltelefoner kombinerat med deras muntliga  berättelser och från och med i dag och fram till den 3 december kommer den som vill få möjlighet att ta del av flyktingarnas historier.

– Eftersom det finns ett asylboende i Marma och Henrik kom dit och intervjuade så var det självklart att vi skulle visa det här på vårt bibliotek, säger Urban Forsgren som jobbar som kultursekreterare på  Älvkarleby kommun. 

Utställningen i Skutskär kommer så småningom bli en del av en större med bidrag från hela landet. Den stora utställningen som kommer att innehålla flera hundra bilder kommer bland annat att visas under Almedalsveckan och i höst på Upplandsmuséet. Och Henrik Teleman, konstnären bakom utställningen, menar att den har något viktigt att förmedla.

– Vi ser ju oss själva genom andra så att säga. Om jag får tillgång till dina drömmar och din längtan så känner jag igen mina egna drömmar och längtan och det är väl vad varje konstnär vill återkomma.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.