• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Markus Dahlberg/SVT

Konstverken i Gävle förfaller – renoveringspengar skjuts till

Uppdaterad
Publicerad

Den offentliga konsten i Gävle ska nu rustas. 750 000 kronor har avsatts till att användas redan i år, det beslutade kultur- och fritidsnämnden under tisdagen.

I Gävle finns mellan 350 och 400 offentliga konstverk. Hittills har det saknats en plan för att ta hand om verken och enligt kultur- och fritidsnämndes ordförande Helene Börjesson (MP) är en hel del av dem i behov av omvårdnad.

Arbetet ska ske efter en prioritetslista men hänsyn behöver också tas till årstid och väder, eftersom man vill börja redan nu under vintern. Då lämpar sig inte alla typer av åtgärder. Med i planeringen finns förutom Henry Moore-skulpturen även verket ”Landmärke” av Åsa Herrgård, som står i en rondell i Hemlingby samt ”Nostalgi” av Bo W Pettersson i Boulognerskogen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.