”Bilen ska ha farit av vägen och kört in i en elstolpe och en mjölkpall innan den hamnade i diket,” säger Tor Stens, vakthavande befäl vid polisen region Mitt, till Aftonbladet. Foto: Roger Nilsson/Nyhetswebben.se

Körde in i elstolpe och ner i dike – en svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En bilförare fick klippas loss ur fordonet efter en svår singelolycka norr om Gävle under natten mot söndag. Bilen krockade med en elstolpe innan den slutligen hamnade i ett dike. Föraren skadades allvarligt, och en passagerare lindrigt.

En allvarlig singelolycka inträffade i Oppala, norr om Gävle, vid tvåtiden på natten mot söndag.

Enligt vittnesuppgifter på platsen kolliderade en personbil först med ett staket och en brevlåda utanför ett hus längs med vägen, innan den åkte av helt.

– Bilen ska ha farit av vägen och kört in i en elstolpe och en mjölkpall innan den hamnade i diket, säger Tor Stens, vakthavande befäl vid polisen region Mitt, till Aftonbladet.

Elstolpen revs till marken i samband med krocken.

Fick klippas loss ur bilen

Räddningstjänst på plats fick klippa loss föraren ur bilen innan hen kunde föras till sjukhus, med allvarliga skador.

En passagerare som också färdades i bilen fick lindriga skador i olyckan.

Polisen misstänker enligt Aftonbladet i nuläget inget brott i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.