Bilden har ingen koppling till personerna i artikeln att göra. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Körde kunder i svarttaxi 1 400 gånger enligt åklagaren

Publicerad

En man från Bollnäs har dömts för olaga taxiverksamhet sedan han under att par års tid, mellan 2016 och 2018, kört svarttaxi i Bollnäs. Mannen får nu till villkorlig dom och dagsböter.

Enligt åklagaren har mannen gjort 1 400 olagliga körningar. Bollnäsbon har erkänt att han skjutsat personer utan taxitillstånd, men hävdar att det inte alls är så många gånger som åklagaren angett i åtalet.

Skjutsar bara vänner

Han menar att då han inte använder alkohol så blir han ofta ombedd av vänner att skjutsa dem, oftast på helgerna, och att han då får betalt – men att det inte är frågan om någon regelrätt taxitrafik.

Olaglig taxiverksamhet

Tingsrättens bedömning är dock att det handlar om olaglig taxiverksamhet och man dömer därför mannen till villkorlig dom och dagsböter. Rätten sätter straffet till 80 dagsböter, dock utan att i domen ange hur många gånger som Bollnäsbon har skjutsat personer i sin bil.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer