Kort biljakt i Hudiksvall – avslutades med krock

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 23-tiden på onsdagsnatten fattade polisen misstanke om en bilist som uppträdde misstänkt berusad i centrala Hudiksvall.

Men istället för att stanna fordonet ökade föraren farten och efter en kort bilfärd krockar mannen med en annan bilist – som fick föras till sjukhus.

Mannen, som är i 50-årsåldern, uppmärksammas av polisen då han kom ut ur en butik i centrala Hudiksvall och misstänktes uppträda berusat.

Patrullen hinner inte ingripa före det att mannen börjar att köra iväg men signalerade för föraren att stanna med bland annat blåljus.

Men istället för att stanna ökar bilföraren farten ordentligt. Polispatrullen hinner dock knappt påbörja jakten innan den misstänkte krockar in i en annan bilist bakifrån.

– Krocken sker i höjd med polisstationen (i Hudiksvall). Sen fortsätter mannen att köra en liten bit men hoppar sedan ut ur bilen och springer i väg. Samtidigt kommer en patrull till och då springer föraren in i polisbilens sida och då kommer man ikapp mannen, säger Polisens presstalesperson, Daniel Wikdahl.

Den påkörda föraraen, en man i 45-årsåldern, skadades i samband med händelsen och fördes till sjukhus med ambulans.

Bilföraren omhändertogs enligt LOB för tillnyktring inför förhör men var i övrigt var oskadd. Han är nu anmäld för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.