En del av Krister Erikssons tomt i centrala Gävle har rasat ut i Gavleån. Se hur tomten ser ut efter raset. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Kristers tomt rasade ner i Gavleån: ”Ser ut som en bomb slagit ner”

Uppdaterad
Publicerad

En del av Krister Erikssons tomt i centrala Gävle rasade ner i Gavleån under skyfallet i onsdags i förra veckan.

– Det ser ut som att en bomb har slagit ner här. Vattnet forsade och jag stod i bara kalsongerna och försökte gräva nya vägar för vattnet, men det gick inte, säger han.

Det är ett par kvadratmeter av tomten som har rasat ner i Gavleån. Huset som är över 100 år gammalt har klarat det mesta, men inte skyfallet i onsdags.

– Jag är mest rädd för att själva huset ska ge vika och glida ner i ån. Det är bara ett par meter ner till kanten av huset från det här stora hålet. Vem vet hur det ser ut under själva huset. Jag har varit i kontakt med Gävle vatten och ett företag som ska hjälpa mig att bedöma skadorna, säger Krister Eriksson.

Se hur tomten ser ut efter raset i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet