Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Omar Alkhatib driver Estraden sedan ett år tillbaka och nu ser det kritiskt ut för egenföretagaren. Foto: Markus Dahlberg.

Kritiskt läge för Estraden i Gävle – kan gå i konkurs

Uppdaterad
Publicerad
Trots mycket stödåtgärder är det ändå inte mycket till hjälp för många egenföretagare. Situationen är nu även kritisk för evenamangarrangören Omar Alkhatib, som driver Estraden i Gävle.

Lokalerna som rymmer över 1000 personer står tomma och tillställningarna avbokas allt eftersom. Stora evenemang, bröllop till sommaren och pensionärsdanserna som arrangeras varannan fredag har nu ställts in. Utan evenemang är framtiden oviss för Estraden.

– Just nu driver jag ingenting, jag sitter bara hemma. Mycket är oklart och situationen är kritisk, säger Omar Alkhatib som drivit Estraden i ett år.

De största intäkterna dras in under mars och oktober månad. Alla evenemang avbokades förra månaden och det har resulterat i att hyran inte kunnat betalas.

Största förlusten

– Vi har fast hyra, el och fjällvärme att betala. Gävle energi har erbjudit mig att skjuta upp betalningen med en månad, men det är inte till mycket hjälp.

I statens krisåtgärd erbjuds bland annat hyresstöd för företagare men det är inte tillräckligt menar Omar Alkhatib.

– Utan evenemang alls klarar jag mig inte längre än två månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet