Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stationsbefäl Mårten Stål säger att det är för tidigt att säga om det är kroppen till den försvunna kvinnan som har hittats utanför Järvsö. Bilden är från tidigare sökinsatser. Foto: Polisen, SVT Arkiv

Kropp hittad i vattnet utanför Järvsö – väntar på identifiering

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen larmades polisen till Järvsö för vad som skulle kunna vara en kropp som flöt i Ljusnan. Under kvällen konstaterades att så också var fallet, och kroppen omhändertogs.

– Vi kan inte utesluta att detta skulle kunna vara någon annan än kvinnan. Fram tills vi vet vill vi inte spekulera, säger Mårten Stål, stationsbefäl i lokalpolisområde Hälsingland.

För nästan sex veckor sedan rapporterades en kvinna i 65-årsåldern försvunnen i samma område. Sedan dess har området genomsökts både på land och i vattnet av såväl polis som frivilliga, utan att hitta kvinnan. Tidigare har kvinnans bil och hennes döda hund hittats i samma område.

Väntar på identifiering av kroppen

Ifall det är den försvunna kvinnans kropp som nu återfunnits går i nuläget inte att säga enligt polisen. Kroppen förs under tisdagen till rättsmedicinalverket för att identifieras.

– Vi har gjort åtgärder sedan tidigare sök efter den försvunna kvinnan. Vi har letat fram tandkort och dna, och det underlättar vid identifieringsarbetet, säger polisens Mårten Stål.

Hör Mårten Stål berätta om fyndet av kroppen i Ljusnan. Det är inte bekräftat att det är den försvunna kvinnan som hittats. Bilderna i klippet är från sökinsatser kopplade till kvinnan tidigare i vår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer