Kungsberget är den skidanläggning i landet som ökade sin försäljning av liftkort mest förra säsongen. Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Kungsberget sticker ut i skidsverige

Uppdaterad
Publicerad

Skidanläggningen Kungsberget ökade lifkortsförsöljningen mest, av alla skidanläggningar, förra vintern.

Det är branschorganisationen Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO) som tagit fram statistik från senaste säsongen. När man sammanställer topplistan på vilka som i fjol ökade liftkortsomsättningen mest, så sticker Kungsberget ut som en klar vinnare.

Kungsberget strax utanför Sandviken, ökade med hela 25 procent, medan branschen totalt ökade med nästan 6 procent.

Satsade stort

Anläggningen genomförde inför säsongen sin största satsning någonsin. Bland annat byggdes ett helt nytt skidområde på bergets södra sida samt en ny 8-stolslift invigdes. Vilket har gett bra resultat.
 

Södra sidan av Kungsberget. Inför utbyggnaden 2016 Foto: SVT

– Vi hoppades förstås på en rejäl ökning av antalet gäster som en följd av vår stora satsning, men att ökningen skulle bli så här stor, det hade vi inte kunnat föreställa oss, säger Martina Svensson, anläggningschef på Kungsberget.

1) Kungsberget 25%
2) Järvsö 16%
3) Orsa 15%
4) Kläppen 12%
5) Stöten 12%
6) Ramundberget 12%
7) Branäs 11%
 

Källa: Svenska Skidanläggningars Organisation

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer