Fyra personer åtalas för grovt narkotikabrott efter husrannsakan som polisen genomförde i somras utanför Gävle. Foto: Arvid Jansson/SVT

Kvartett åtalas efter att ha odlat 22 kilo cannabis utanför Gävle

Uppdaterad
Publicerad

I somras gjorde polisen ett stort narkotikatillslag i samband med en husrannsakan i en villa söder om Gävle där 22 kilo cannabis påträffades. Nu åtalas fyra personer misstänkta för grovt narkotikabrott, det skriver Arbetarbladet.

Det var efter spaning mot en fastighet som polisen genomförde en husrannsakan och det var då som de hittade en större cannabisodling. Väl på plats grep de två personer, en man och kvinna i 30-årsåldern.

En dryg månad senare häktades ytterligare två personer från Stockholmsrådet.

Kvartett åtalas

Odlingen har enligt åtalet pågått sedan hösten 2021 och vid tillslaget tog polisen hand om 22 kilo cannabis och totalt beslagtogs 281 plantor.

De fyra personerna åtalas nu misstänkta för grovt narkotikabrott.

Se när polisen bär ut knarkodlingen i videon här nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre personer döms för för grovt narkotikabrott efter den husrannsakan som polisen genomförde i somras utanför Gävle. Foto: Arvid Jansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.