Kvinna dog i olycka i Sandviken – man åtalas

Publicerad

Vittnen såg föraren av en BMW köra mycket snabbt i Sandviken innan han kraschade in i sidan på en vänstersvängande mötande bil. En äldre kvinna i den mötande bilen omkom och nu åtalas BMW-föraren.

Det rapporterar Gefle Dagblad.

Flera vittnen säger att BMW:n kördes mycket aggressivt och i minst 100 kilometer i timmen strax innan kraschen i oktober. I den andra bilen satt ett äldre par på väg hem från ett besök hos barnbarn i Gävle.

Föraren av BMW:n, en man i 30-årsåldern, åtalas för att ha orsakat kvinnans död, för oaktsamhet i trafik och för vållande till kroppsskada.

Det fanns inga bromsspår vid platsen och en teknisk undersökning av BMW:n visar att krocken skedde i drygt 107 kilometer i timmen. Men den åtalade mannen förnekar brott, och säger i förhör att han uppskattar hastigheten till 60-70 kilometer i timmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.