En kvinna dömdes till 3,5 års fängelse för två fall av grovt bedrägeri. Nu är hon anställd vid Region Gävleborg. Foto: SVT

Kvinna fick fängelse för miljonbedrägeri – anställd av Region Gävleborg

Uppdaterad
Publicerad

2013 dömdes en kvinna till 3,5 års fängelse efter att hon bedragit Region Värmland på 4,1 miljoner kronor. Nu är hon återigen anställd vid en region, närmare bestämt Region Gävleborg, rapporterar GD.se.

Enligt domen har kvinnan luftfakturerat Region Värmland, dåvarande landstinget, vid sammanlagt 13 000 tillfällen för patienter som hon påstod sig ha remitterat till sitt eget vårdbolag. Detta till en sammanlagd kostnad av 4,1 miljoner kronor. För detta dömdes hon 2013 på två fall av grovt bedrägeri till 3,5 års fängelse. 

– Hon är ju dömd och har avtjänat sitt straff och i den nya rollen som hon ska ha så är det dels inget legitimationsyrke och sedan får hon inte tillgång till att hantera pengar eller sådana saker. Det här är en strikt administrativ tjänst, säger Ronny Stjernlöf, säkerhetschef på Region Gävleborg till SVT.

”Hanterat det här”

Att hon nu är anställd vid Region Gävleborg var något som GD.se var först med att rapportera om. Bedrägerierna skedde under perioden 2007-2012.

– Vi har hanterat det här, som vi tycker, på ett bra sätt både för henne och för oss, säger Ronny Stjernlöf. 

Hör säkerhetschefen berätta mer i videon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.