Foto: SVT

Kvinna flydde genom skogen från misshandel i stuga i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

I en stuga i Söderhamns kommun blev en kvinna så misshandlad att hon tog till flykten genom ett fönster. För att undvika upptäckt smorde hon in sig i jord och sand. Nu döms hennes dåvarande pojkvän till fängelse.

Kvinnan har berättat att hon lämnade pojkvännen på grund av hans beteende men övertalades att komma tillbaka i våras. Då misshandlade han henne svårt i en stuga i Söderhamns kommun.

Pojkvännen ska bland annat ha tagit strypgrepp, bitit, slagit och skurit henne med kniv.

Kvinnan berättar hur hon till slut barfota och lättklädd hoppade ut genom ett fönster. Hon smorde in sig med jord och sand under sin flykt genom skogen för att undvika att pojkvännen skulle hitta henne genom att följa blodspår. Hon fick hjälp att kontakta polis hos en närboende.

Hävdar självförsvar

Pojkvännen har hävdat att det är han som har blivit attackerad och enbart försvarat sig. Hudiksvalls tingsrätt anser att påståendet framstår som osannolikt eftersom pojkvännen är fysiskt överlägsen kvinnan och att rättsintygen visar att skadorna är förhållandevis allvarliga i flera fall.

Han döms till fängelse i ett år och tio månader för grov misshandel och ska betala skadestånd till kvinnan på drygt 51 000 kronor.

Åklagaren påstår att flickvännen hindrades från att lämna stugan och även få pojkvännen fälld för olaga frihetsberövande, men där anser tingsrätten att bevisningen är för bristfällig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer