Kvinna häktad efter polisjakt med skottlossning i Ljusdal

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern häktades under söndagen av Hudiksvalls tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och försök till stöld. Hon prejades av vägen efter en biljakt natten mot torsdagen.

Det är vittnen som larmar polisen om en misstänkt pågående stöld utanför Järvsö. När en patrull anländer försvinner en bil som inte vill stanna. En biljakt påbörjas och närmare Ljusdal får polisen stopp på fordonet.

– Polisen slår sönder rutan och försöker få ut henne, men då kör hon vidare, säger Joakim Johansson, åklagare.

En polis är nära att bli påkörd när kvinnan återigen smiter och från början misstänktes hon därför för mordförsök, men den misstanken har tagits bort. Enligt åklagaren går det inte att bevisa att det fanns ett uppsåt att döda eller allvarligt skada poliserna.

Polisen sköt med sina vapen mot bilens däck som punkterades. Efter ytterligare en stunds biljakt prejas bilen av vägen och kvinnan grips.

Kvinnan, som även är misstänkt för drograttfylleri, förnekar brott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.