Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död efter att en kvinna hittats död i bostad. Foto: Johan Nilsson/TT

Död kvinna i Hofors – polisen misstänker inte brott

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 65-årsåldern har anträffats död i en bostad i Hofors under måndagseftermiddagen. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död.

Omständigheter på platsen är anledningen till varför man inleder förundersökningen, men annars är polisen förtegen.

– Vi vet inte hur länge hon varit död och ska utreda när hon sågs vid liv senast, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen på tisdagen.

– Det har skett kemiska förändringar av kroppen då den legat ett tag, därför är det i nuläget oklart vad dödsorsaken är.

Tekniker på plats

Kvinnan hittades vid 16.30-tiden på måndagen av en person som hade ett ärende dit, enligt polisen.

Polisen har gått runt och knackat på hos boende i närheten och även hållit förhör. Det har varit oklart om det finns en naturlig förklaring till kvinnans död eller om polisen ska fortsätta misstänka brott.

Efter att tekniker undersökt bostaden finns inget som tyder på att ett brott har förövats, det skriver polisen på sin hemsida. Men ett besked väntas komma från en rättsläkare i slutet av veckan.

Man har i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.