Misstänkt för mordförsök i Hudiksvalls kommun frisläppt efter förhör

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern hittades okontaktbar på en grusväg i Hudiksvalls kommun under fredagseftermiddagen. Nu är en man, som befann sig på platsen tillsammans med kvinnan, misstänkt för mordförsök.

Kvinnan hittades på grusvägen vid 16-tiden på fredagen.

– Det är mannen som ringer in och berättar att kvinnan tappat medvetande. När ambulanspersoner kommer till platsen känner de sig misstänksamma mot den här mannen. De åker till sjukhus och där möter polis upp, säger Petra Blomqvist, presstalesperson vid polisen.

Kvinnan vårdas fortsatt på sjukhus.

Misstänkt för mordförsök

Eftersom mannen lämnat motstridiga uppgifter kring händelsen greps han under fredagskvällen. Han anhölls senare misstänkt för försök till mord. Mannens bil, kläder och mobiltelefon är tagna i beslag.

Släppt efter förhör

Mannen förhördes av åklagare under lördagen. Det är oklart vad som framkommit under förhören men den misstänkte mannen har släppts fri av jourhavande åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.