I helgen överfölls en 25-årig kvinna vid kyrkogården i Söderhamn. Polisen söker nu efter en ”röd-rosa”-färgad person. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna rånades vid kyrkogård i Söderhamn – gärningsman sprayades med rosa färg

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig kvinna rånades vid kyrkogården i centrala Söderhamn under natten mot söndagen. Rånaren kan ha sprayats med en röd-rosa försvarsspray. Nu söker polisen iakttagelser från allmänheten.

Rånet inträffade på Rustkammaregatan vid kyrkogården i centrala Söderhamn under natten mellan lördag och söndag. Polisen söker iakttagelser från området mellan klockan 23.30 och 00.30. Kvinnan överfölls och utsattes för visst våld, men behövde inte uppsöka sjukhus. 

”Röd-rosa färgad” person 

Polisen uppger att kvinnan använde en försvarsspray som kan ha träffat gärningsmannen i ansiktet och på kläderna. Polisen vill få in uppgifter om någon har sett en röd-rosa-färgad person. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.