Kvinna i 60-årsåldern hittad död i Ljusne – brott utreds

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern har anträffats död i en bostad i Ljusne. Det var ambulanspersonal som larmade polisen som genomfört en kriminalteknisk undersökning. Polisen utreder vållande till annans död.

Vid 07.30-tiden på onsdagen hittades en kvinna i 60-årsåldern död i en bostad i Ljusne. Kvinnan hittades av ambulanspersonal och nu har polisen inlett en förundersökning om vållande till annans död.

– Vi ska göra en undersökning för att se om något brott har orsakat kvinnans död. Det finns tecken på det, men vi har också lågt ställda krav på att en sådan här undersökning ska inledas. Det kan i så fall röra sig om oaktsamhetsbrott, alltså vållande till annans död, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen i region Mitt.

Kvinnans anhöriga har underrättats om dödsfallet.

– En rättsmedicinsk undersökning ska göras och först därefter tas ett nytt beslut om det här ska utredas vidare, säger Ola Österling.

Ingen misstänkt finns i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.