Foto: TT

Kvinnor i Sandviken attackerades med yxa – en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Sandviken vårdas för allvarliga skador efter att ha blivit attackerad under tisdagsmorgonen av en person med någon form av tillhygge.

Händelsen inträffade i Björksätra vid fyratiden på tisdagsmorgonen och polis och ambulans larmades till platsen. I lägenheten befann sig två kvinnor som uppgav att de blivit attackerade av en person med ett tillhygge som enligt polisuppgifter till Gefle Dagblad ska ha varit en yxa.

En av kvinnorna vårdas nu för allvarliga skador på sjukhus.

– En av kvinnorna fick föras till sjukhus. Läget är stabilt, men vi har inte kunnat höra henne ännu, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Ingen misstänkt gärningsperson är identifierad och polisen rubricerar händelsen som grov misshandel. Det är i nuläget oklart hur personen som attackerade kvinnorna tog sig in i lägenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.