Foto: TT

Moderaterna vill öka polisnärvaron i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har låg närvaro i Sandviken, enligt oppositionsråd Jonny Bratberg (M). Moderaterna vill att kommunstyrelsen ska bjuda in regionpolischefen till samtal.

I en skrivelse till kommunstyrelsen i Sandviken uttrycker Moderaterna sin oro över otryggheten i Sandviken och pekar på att den polisiära närvaron är låg.

Oppositionsrådet Jonny Bratberg (M) föreslår att kommunstyrelsen ska bjuda in regionpolischefen Karin Götblad för ett samtal för att få polisens syn på läget i Sandviken.

Moderaterna vill även diskutera hur en polisstation, som är öppen dygnet runt, ska kunna bli en verklighet i Sandviken.

Kommunalråd vill ta in fakta

Socialdemokraten Peter Kärnström, kommunalråd, har läst skrivelsen. Han kommenterar med att han vill inhämta information från kommunskyddet och närpolisen, innan något vidare steg tas.

– Jag vill se statistik och se hur polisen jobbar, innan vi tar det vidare, säger Peter Kärnström.

Sandviken har haft problem med ungdomsbråk tidigare, vilket har gett upphov till bevakningsåtgärder och en viss oro, enligt Peter Kärnström. För ett par dagar sedan inträffade ett överfall i Sandviken.

– Om människor är oroliga är det klart att man får ta det på allvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.