Verksamhetschefen Roger Westerlund berätta mer om läget just nu på Hudiksvalls sjukhus. Foto: SVT/Aleksandra Stålfors

Lägre tryck på iva i Hudiksvall – men utsliten personal

Uppdaterad
Publicerad

Covid-vården på Hudiksvalls sjukhus har varit kraftigt ansträngd i höstas med semesterstopp för vårdpersonal under julhelgerna. I dag är läget något bättre och Regionen planerar nu för att öppna upp den planerade vården på sjukhuset i större utsträckning.

När läget var som allra kritiskt kallades det in närmare 130 personer från andra verksamhetsområden in i covid-vården på sjukhuset i Hudiksvall.

Just nu vårdas två personer på IVA på Hudiksvalls sjukhus. Nu när situationen har lättat något har regionen börjat att släppa tillbaka inlånad personal till deras ordinarie arbetsplatser – samtidigt som de vill komma i gång allt mer med den planerade vården.

Coronaviruset i Gävleborg

”Finns en del att ta tag i”

– Det finns en del vård som vi nu har att ta tag i som vi har varit tvungna att pausa under den här perioden. Det är olyckligt för de som behövt vänta på sin vård, men vi har försökt att göra den medicinska prioriteringen så ingen blir lidande eller kommer till skada, säger Roger Westerlund, verksamhetschef inom region Gävleborg.

Hör Roger Westerlund berätta mer om läget just nu på Hudiksvalls sjukhus i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet