Foto: SVT

Landshövdingen i Gävleborg om massvaccineringen: ”Volontärerna har räddat liv”

Uppdaterad
Publicerad

Region Gävleborg och landshövdingen Per Bill hade på torsdagen en digital avtackningsceremoni för volontärer och frivillig personal som arbetat under massvaccineringen mot covid-19. De ville tacka alla för deras insats.

– De har räddat liv, det är jag helt övertygad om, säger Per Bill, landshövding i Gävleborg.

668 personer i Gävleborg som Röda Korset har organiserat har ställt upp och hjälpt till med massvaccineringen mot covid-19.

– De har hjälpt till en timme eller mycket mer, säger Per Bill, landshövding i Gävleborg.

Coronaviruset i Gävleborg

Volontärerna har hjälpt till vid parkeringsplatser runt vaccinationsområdena, sett till att besökarna hållit avstånd till varandra i köer och hållit uppsikt över dem under de 15 minuter som ska gå efter att sprutan tagits. Allt för att avlasta sjukvårdspersonalen så att de kunnat ge vaccin till folk.

Vilken skillnad har volontärerna gjort? 

– De har räddat liv, det är jag helt övertygad om, säger Per Bill.

Får diplom

De personer som deltagit frivilligt kommer att få ett diplom hemskickat till sig.

– Jag hoppas att de sätter upp diplomet på en fin plats i sitt hem och berättar för sina barn och barnbarn om vad det är för ett diplom. Hur viktigt oavsett vilken kris det är vi hamnar i samhället, så ska man räcka upp handen och ställa sig upp när det behövs frivilliga, säger Per Bill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet