Strax efter klockan nio på morgonen kunde lastbilen bärgas loss och för egen maskin ta sig bort från E4. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Långtradare blockerade E4 norr om Gävle – vägen öppen igen

Uppdaterad
Publicerad

En långtradare fick under natten till onsdagen sladd i halkan och ställdes på tvären rakt över E4. Medan bärgningsarbetet pågick var vägen helt avstängd ungefär tre mil norr om Gävle.

– Den blockerar hela norrgående körfält på E4 bokstavligen, säger Henrik Öhman, vakthavande befäl i polisregion Mitt, under bärgningsarbetet.

Larmet kom till polisen klockan 01.50 under natten till onsdagen. Långtradaren hade då sladdat runt i halkan och hamnat på tvären rakt över E4 ungefär tre mil norr om Gävle.

Enligt polisen blockerade fordonet hela norrgående körfält och även en del av södergående körfält.

– Trafiken leds om och vi väntar på bärgningen. De var tvungna att lossa en massa vajerräcke för att kunna bärga den, säger Henrik Öhman, vakthavande befäl i polisregion Mitt.

Vid 9-tiden kunde lastbilen bärgas loss och för egen maskin ta sig bort från vägen till en närliggande rastplats.

Enligt Trafikverket pågick sanering av diesel som läck från lastbilen fram tills klockan 12 på onsdag förmiddag och nu är E4 öppen för trafik. 

En lastbil blockerar E4:an norr om Gävle. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.