Foto: Daniel Sjöholm.

Fyrhjuling körde in i räcke – föraren föll flera meter ner i å

Uppdaterad
Publicerad

En fyrhjulingsolycka har inträffat i Myskje i Söderhamns kommun. Föraren körde in i ett räcke och flög sedan över räcket och ner i en å – ett fall på omkring fem meter.

Han hittades i vattnet av boende i närheten som slog larm.

Larmet kom 19.07 och räddningtjänst och ambulanser åkte till platsen.

– Det är en man på fyrhjuling som kört in i ett vägräcke. Sedan har han flygit över vägräcket och ner i en mindre å, säger Per-Ove Johansson, insatsledare hos räddningtjänsten i Söderhamn.

Boende i närheten hörde smällen när mannen körde in i räcket och sprang dit. De larmade sedan SOS.

– De hade dragit upp mannen ur vattnet så han låg på strandkanten när vi kom, säger Johansson.

Föll fem meter ner i å – slog i kanten

Mannen flög över räcket och ner i ån – ett fall på omkring fem meter.

– Han var vid medvetande, men han hade slagit i kanten under fallet också. Han hade i vart fall ett svårt benbrott, övriga skador vet jag inte, säger Johansson.

Olyckan inträffade på en mindre väg. Fyrhjulingen står på sidan och påverkar inte trafiken.

Räddningstjänsten tror att mannen var ensam på fyrhjulingen. De har sökt igenom vattnet för att hitta eventuella medpassagerare – men utan att hitta något eller någon.

Region Gävleborg meddelade på söndagsmorgonen att ingen person kommit in till sjukhus i samband med olyckan. Det är oklart om mannen fördes till sjukhus någon annanstans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.