Foto: SVT Design

Husvagn blockerade E4 efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Dubbla olyckor inträffade på E4 i Hälsingland på kort tid. En husvagn blockerade trafiken efter ena olyckan. I den andra olyckan har en lastbil kolliderat med en personbil.

På E4 i norrgående riktning mellan Söderhamn och Hudiksvall stod under söndagen en husvagn över vägen efter en olycka. I olyckan var också tre personbilar inblandade. Bilen med husvagnen körde i diket, och bakomvarande bilar fick väja när husvagnen fick sladd. Totalt sju personer fanns i fordonen. Larmet inkom strax innan klockan 17. Under räddningsarbetet var det totalstopp.

Ingen av de inblandade behövde föras till sjukhus, men husvagnen kommer bärgas från platsen.

– Vi räknar med att kunna släppa på trafiken här inom en kvart, säger insatsledare Niklas Ekroos till SVT vid 19-tiden.

Ytterligare en olycka

Minuter efter det första larmet fick SOS påringning igen från E4 i Hälsingland. En lastbil ska ha kört in i en personbil i närheten av Välsta, mellan Hudiksvall och Jättendal. Där har ambulansen inte behövt hjälpa någon från platsen och räddningstjänsten har vänt åter från platsen. Endast det ena fordonet finns kvar på platsen, enligt SOS. Nu är det polisen som hanterar ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.