Foto: SVT Design

Två vuxna och två barn till sjukhus efter trafikolycka

Publicerad

SOS larmades tjugo över nio på söndagsförmiddagen om en trafikolycka strax öster om Kilafors på väg 83. Två personbilar med totalt fem personer var inblandade i olyckan, där en av bilarna voltade.

Larmet kom in 09.18 till SOS. Räddningstjänst och tre ambulanser skickades till platsen, liksom en polispatrull. En av bilarna voltade vid olyckan.

– En bil ligger på taket i diket, säger polisens presstalesman Johan Thalberg.

Enligt polisen ska den ena bilen gjort en omkörning och då kört in i den andra, som voltat ner i diket. I bilen som hamnade i diket fanns två vuxna och två barn. Samtliga har förts till Bollnäs sjukhus.

– De var i stort sedd oskadda, men alla åkte in till sjukhus för kontroll, säger Johan Lindberg, räddningsledare vid Bollnäs räddningstjänst.

Sträckan som olyckan inträffade på är känd av räddningstjänsten då flera olyckor tidigare inträffat här.

– Just den här sträckan var det väldigt halt på när vi kom fram, men själva olyckan ska ha berott på en omkörning där den ena bilen kom åt den andra, säger han.

Vägen stängdes av helt i samband med olyckan. 10.30 ska trafiken ha släppts på igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer