Arkivbild. Foto: SVT

Flera fordon inblandade i olycka på E16

Publicerad

Två till tre personbilar var inblandade i en trafikolycka på E16 i höjd med Forsbacka i riktning mot Gävle. Räddningstjänsten spärrade av vägen och man uppger att det förekommit ytterligare kollisioner i köerna som uppstått.

Det var vid 17.15 som räddningstjänsten larmades till E16 mellan Valbo och Forsbacka. Polisen uppger att en bilist skulle göra en omkörning och då uppstår en prejningssituation och en annan bilist skadas när denne åker genom en katastroföverfart, en passage för räddnings- och utryckningsfordon, och hamnar i diket. Bilisten förs med ambulans till sjukhus för vård med okända skador.

Trafikverket uppger att trafikolyckan skett i höjd med Forsbacka i riktning mot Gävle. E16 var helt avstängd i riktning mot Gävle under räddningsarbetet. Omkring 18.20 kunde trafiken släppas på igen efter olyckan.

Ytterligare krock

Enligt räddningstjänsten kolliderade två bilar i samband med den ursprungliga olyckan och ytterligare en kollision inträffade i kön som leder fram till olyckan. Inga allvarliga personskador ska ha uppkommit i samband med den olyckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer