Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jennifer Weiss kollapsade under ett krogbesök i Gävle – hon är en av flera kvinnor som uppger att de drogats den senaste tiden. Foto: Rikard Berglin / SVT

Larmet: Kvinnor drogas på krogen i Gävle

Publicerad

Flera kvinnor har den senaste tiden uppgett att de blivit drogade när de besökt krogar i Gävle. Något som P4 Gävleborg var först med att rapportera om. En av kvinnorna är 19-åriga Jennifer Weiss. Nu vill hon varna andra krogbesökare.

Det som började som en trevlig kväll med tjejkompisarna slutade för Jennifer Weiss på sjukhusets intensivvårdsavdelning.

– Vi var ute och pratade när jag behövde sätta mig ner. Sedan hade jag bara fallit ihop. Mina kompisar trodde först att jag skämtade. Men det gjorde jag inte, säger Jennifer Weiss till SVT Nyheter Gävleborg.

Flera insjuknat

På sociala medier vittnar flera kvinnor om hur de insjuknat med liknande symptom som Jennifer Weiss. När SVT Nyheter Gävleborg, ett par veckor efter händelsen, träffar Jennifer Weiss har hon fortfarande ont i bröstkorgen efter hjärtkompressionerna som vårdpersonalen utförde på henne. Hennes blodprov visade inga spår av droger och bara en promille alkohol, men från sjukhuset fick hon höra att hon kan ha fått i sig GHB – en drog som snabbt lämnar systemet och därför är svår att upptäcka.

– Det har påverkat familjen mycket att få se sitt barn medvetslös och inte veta vad som har hänt eller hur det ska bli, säger hon.

Håll uppsyn

Jennifer är tacksam för att hon hade sina vänner med sig den ödesdigra kvällen och nu uppmanar hon andra kroggäster att vara vaksamma.

– Var extra försiktiga, håll uppsyn över er drink och lämna ingen ensam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.