Rolf Lassgård gör en roll i en amerikansk storfilm. Foto: TT

Lassgård spelar mot Damon

Uppdaterad
Publicerad

Rolf Lassgård är på väg att nå en karriär i Hollywood. Nu väntar en roll mot i en storfilm med bland andra Matt Damon som motspelare.

Rolf Lassgård har fått en stor roll i Oscarsbelönade regissören Alexander Paynes kommande film Down-Sizing, mot bland andra Matt Damon och Kristen Wiig.

Till TT säger Rolf Lassgård om Payne att det är fantastiskt att få jobba med honom: ”En regissör som aldrig har gjort en dålig film.”

Filmen handlar om en framtida metod att krympa människor, där Rolf Lassgård ska spela en norsk forskare – och Matt Damon vill testa att bli krympt.

Premiären är beräknad till hösten 2017 och Rolf Lassgård börjar inspelningarna i Toronto om ett par veckor. Alexander Payne har tidigare gjort filmer som Sideways, About Schmidt, The Descendants och Nebraska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.