Foto: Roger Nilsson/Gävle News

Lastbil körde in i lada vid gamla E4 – föraren avliden

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde på fredagseftermiddagen in i en lada på gamla E4 i höjd med Katrineholm söder om Hamrångefjärden. Vid 18-tiden meddelade polisen att chauffören har avlidit.

Tre enheter från räddningstjänsten var på plats för att få ut föraren ur hytten. Flera polispatruller var också på plats.

Enligt räddningstjänsten låg det mycket byggnadsdelar på platsen, och man hade svårt att komma åt hytten på lastbilen.

– Vi inleder en förundersökning om vårdslöshet i trafik. Det går inte att utläsa vad som har hänt. I samband med insatsen har vi spärrat av platsen och tagit lastbilen i beslag för teknisk undersökning, sade Fredrik Hillberg, yttre befäl hos polisen.

Det rådde fortfarande begränsad framkomlighet på väg 583 (gamla E4). Trafiken kan komma att stängas helt medan bärgning pågår, under eftermiddagen eller kvällen. Enligt Trafikverkets prognos, som har flyttats fram flera gånger, skulle trafiken kunna rulla som vanligt förbi platsen vid 18-tiden.

Polisen meddelade vid 18-tiden att chauffören, en 65 årig man, har avlidit. Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.