Lastbil och buss i krock på E4 i Jättendal – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har förts till sjukhus efter att en buss och en lastbil med släp krockade på E4 i höjd med Jättendal. Ambulans, räddningstjänst och polis arbetade på platsen.

Larmet kom klockan 19.13 på torsdagen och inledningsvis var norrgående körfält helt avstängt. Vid 20:20 meddelar Trafikverket att trafiken släpptes på växelvis i båda riktningarna.

– Det är en linjebuss och en lastbil med släp som har frontalkolliderat, och det är mycket resurser på plats. Det ska vara 5-6 personer inblandade, säger Johan Andersson, larmbefäl på räddningstjänsten, initialt.

Olyckan har inträffat i korsningen E4/länsväg 307.

– Det ska vara väldigt halt på platsen, säger Mikaela Warhed på SOS Alarm.

Inga allvarligt skadade enligt initiala uppgifter

Enligt polisens preliminära rapport är det ingen som skadats allvarligt.

Klockan 20.30 uppger SOS Alarm att två personer förts till sjukhus med ambulans och att en ambulans fortfarande är kvar på platsen. Skadeläget är okänt.

Strax före 20.30 uppger Johan Andersson, larmbefäl på räddningstjänsten, att fordonen håller på att bärgas från platsen.

Klockan 21.20 säger SOS Alarm att alla resurser är klara på plats. Trafiken rullar på som vanligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.