Bilkö på E4 söder om Ångersjön vid 17.35 på söndagen. Kön är i norrgående körfält som var avstängt efter en lastbilsolycka i Enånger. Foto: Ulrika Vedholm

Lastbilskrock på E4 vid Enånger – vägen stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

Två lastbilar blev inblandade i en trafikolycka på E4 vid Enånger på söndag eftermiddag. Norrgående körfält var helt avstängt under räddningsarbetet och trafiken leddes om. Vägen är åter öppen för trafik.

Räddningstjänst och ambulans nådde fram till platsen vid 16.40-tiden. Enligt de första uppgifterna till SOS Alarm så var ingen person skadad. Från de krockade fordonen läckte diesel ut på vägbanan.

Trafikverkets prognos var att vägen är avstängd norrut till 19-tiden, sedan flyttades tiden fram till 21. Alternativ väg är att svänga av vid trafikplats Losjö norr om Alebosjön och köra länsväg 583 väster om E4.

Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.